Ознака: заблуди

Никогаш не сум бил атеист во смисла да го негирам постоењето...

Вистини и заблуди за Дарвин Дарвин велеше дека луѓето еволуирале од мајмуни. Тој веруваше дека законот на посилните владее во природата. Тој прв зборуваше за...

Медицински совет – Вистини и заблуди за традиционалното лекување

Ако некому не му е добро, меѓу народот често се вели: „Напиј се ракија и ќе ти помине“. Тоа не е единствената заблуда што...

Живи затрупани на депонија од заблуди

Затрупани сме од една семиотичка депонија на заблуди. И кога секој од нас, секојдневно, би расчистувал со по една од нив, мислам дека многу...

Мора да знаеме што ќе се потпише!

Ќе видиме што ќе се случи е сосема извесна неизвесност поставена како на глобален, така и на локален план, и со тоа повеќе од...