Ознака: жоаким тора

Каталонскиот парламент не успеа да избере нов регионален претседател

Каталонскиот парламент не успеа да избере нов претседател на регионалната влада на Каталонија, бидејќи кандидатот Жоаким „Ким“ Тора не го оствари неоходното апсолутно мнозинство од...