Ознака: животот

Животот е да се живее

„Ама, за кого и да гласаме, што и да избереме, на крајот не одлучуваме ние туку Америка и Европа! На Калето се избира премиерот....

Меси: Фудбалот, како и животот, нема повеќе да биде ист

Фуд­ба­лот и спор­тот во­оп­што ќе би­дат за­сег­на­ти. Фи­нан­си­ски, за­тоа што има мно­гу ком­па­нии по­вр­за­ни со све­тот на спор­тот, со мно­гу вра­бо­те­ни. Но и про­фе­си­о­нал­но,...

Дојде животот!

Коорнавирусот нема да си замине. Очигледно со него ќе мора да научиме да живееме, и тоа подолг временски период. Ова значи дека одговорноста на...

Цената на изборите и на животот

За политиката се вели дека е умешност на можното. Тоа значи да се предвидат и изменаџираат сите можни ситуации во интерес на граѓаните и...

Цената на животот

Брзината на ширењето и убиственоста на новиот коронавирус ги принуди државите и владите на релативно брза акција. Сепак, без оглед на дневната политичка реторика...

Играта е патека што не води во животот

Децата најмногу го сакаат учењето низ игра и затоа треба да го поддржуваме, да го поттикнуваме и да го негуваме Играта е неопходна за нормално...

Како во спортот така и во животот, најважна е тимската игра

Спортисти, спортски работници и клубови од Македонија, во ова тешко време поради пандемијата на коронавирусот, се обидуваат на разни начини да помогнат и со...

Бенигна хиперплазија на простата (БХП)

БХП е најчестото заболување кај мажите постари од 50 години, чија инциденца расте со возраста, почнувајќи од 8 проценти кај мажите во четвртата деценија,...

Шарлиз Терон проговори за ноќта што ѝ го променила животот

По повод премиерата на својот последен филм „Тие се бомби“, Шарлиз Терон не престана да дава интервјуа за сите светски медиуми, а овој пат...