Ознака: Животот е прекрасен

МНТ со „Животот е прекрасен“ ќе се одигра и во Белград

Македонскиот народен театар (МНТ) со претставата „Животот е прекрасен“ од Николај Ердман, а во режија на Александар Морфов, на 8 декември 2019 година ќе...

„Животот е прекрасен“ гостува во Народно позориште – Белград

Македонскиот народен театар со претставата „Животот е прекрасен“ од Николај Ердман, а во режија на Александар Морфов, на 8 декември ќе гостува на сцената...

Сер Пол Мекартни работи на мјузиклот „Животот е прекрасен“

Во својата кариера сер Пол Мекартни има напишано голем број филмови, збирки поезија, книги за деца и над 100 хит-песни. Сега, на возраст од 77...

Претставата „Животот е прекрасен“ во чест на Светскиот ден на театарот

Македонскиот народен театар ќе го даде својот придонес кон одбележувањето на 27 март – Светски ден на театарот со изведбата на претставата „Животот е...