Ознака: животни

Животни

Прва божиќна песна за кучиња „Raise the Woof“ е прва поп-песна напишана исклучиво за кучиња, а кај милениците поттикнува мавтање со опашката и лаење, како...

Животни

Зошто мачките сакаат да спијат на главата на сопствениците? Многу чудни однесувања имаат мачките, а едно од нив е да спијат на главата на нивниот...

Животни

И кучињата имаат своја „градинка“ Градинката за кучиња „Папи спринг“ во Гуеонг во Јужна Кореја редовно објавува слики од своите членови кученца како спијат. Градинката се...

Животни

Краток водич за идни сопственици на куче При одлуката за земање куче како домашен миленик, прво нешто што треба да се знае е дека таквата...

Апликација ќе го дешифрира мјаукањето на мачките

Животни Поранешниот работник на Амазон, Хавиер Санчез, сега е водач на проектот во технолошката компанија „Аквалон“ во Вашингтон и ја развива апликацијата „Мјауток“, која се...

Животни

Опасни играчки за мачките Мачките имаат природна разиграност, која е едноставно неодолива. Ако не им дадете играчки, ќе бидат досадни и нервозни или сами ќе...

Последната бела жирафа доби уред за следење

Единствената позната бела жирафа во светот доби ГПС-уред за следење и заштита од ловци во североисточна Кенија. Групата за зачувување на природата „Исахабини Хирола“...

Животни

Мачките го попримаат расположението на сопствениците Мачките се едни од најсовршените миленици речиси во секој поглед, особено поради фактот што умеат да бидат емпатични. На...

Животни

Кој повеќе го сака сопственикот, кучето или мачката? Од необјасниви причини, многумина мислат дека кучињата се топли во покажувањето љубов кон луѓето, а мачките ладни...

Се гради поудобно живеалиште за слониците

Во скопската зоолошка градина во тек се градежни зафати кои треба да го прилагодат животниот простор за двете популарни скопски слоници. Дуња и Даела...