38.8 C
Skopje
1.8.2021 - 15:49

Ознака: животни

Може ли кучињата да добијат човечка верзија на настинка

Животни Околу 200 вируси што предизвикуваат настинка не се заразни за домашните миленици, вклучувајќи ги кучињата, мачките, птиците, влечугите, водоземците и рибите, пишува „Инсајдер“. Причината за...

Што треба да знаете пред да земете ’рчко за домашно милениче

’Рчкото е идеално милениче бидејќи е забавно и не бара многу простор затоа што е ситно. Пред да одлучите да го чувате, има неколку...

Дали мачките ги сакаат сопствениците помалку отколку кучињата?

Животни Во истражувањето што го спровеле Алис Портер и Даниел Мјилс учествувале 20 мачки со своите сопственици, но и лица што им биле непознати, и...

Кои се најголемите опасности за домашните мачки?

Животни Вашата мачка е љубопитна и сака да го истражува секој агол од домот. Меѓутоа, на тој начин може да дојде до опасни производи што...

Крај за тестирањето козметика врз животни во Кина

По огромниот притисок од активистите низ светот, кинеските власти конечно попуштија и почнуваат да ги менуваат своите закони за да го олеснат страдањето на...

Пет клучни состојки што помагаат да му се зачува видот на...

Исто како и луѓето, кучињата можат да имаат проблеми со видот. Овој проблем може значително да го наруши нивното уживање при одење и вршење...

Лоша храна за кучињата: одделете ги фактите од неточните информации

Храната што вашето куче секојдневно ја консумира е исклучително важна за неговото здравје. Кога станува збор за хранење на кучињата, постојат многу извори на...

Како да знаете дека вашето куче е дехидрирано?

Кога температурите се екстремно високи, вашето куче е изложено на ризик од дехидрираност и прегревање. Без разлика дали имате куче или планирате да земете,...

Пет работи што кучињата не ги поднесуваат

Животни Сопствениците на кучиња понекогаш несвесно ги изложуваат своите миленици на работи што не им се допаѓаат. На пример, не треба секогаш да го сметате...

Како да ја избегнете или да ја намалите алергијата на кучиња?

Многу луѓе мислат дека алергиите на миленичиња се предизвикани од влакната на кучињата или на мачките, но вистинскиот извор на алергии на домашните миленици...