Ознака: Живко Чинго

Наградата „Живко Чинго“ за расказот „Гладоморје“

Расказот „Гладоморје“ под шифрата „Квечеруваме“ е добитник на наградата „Живко Чинго“ за 2020 година што Општина Охрид ја доделува по повод одбележувањето на традиционалната...

Расказот „Гладоморје“ е добитник на наградата „Живко Чинго“

Расказот „Гладоморје“ е добитник на наградата „Живко Чинго“ за годинава, што Општина Охрид ја доделува по повод одбележувањето на традиционалната културна манифестација „Вечер на...

Познат добитникот на наградата „Живко Чинго“

Расказот „Пад на системот или како балканските народи сфатија дека Бог можеби и не постои“ е победник на годинашниот конкурс за најдобар расказ, што...

Блаже Миневски е автор на наградениот расказ „Потфрлување на топката“

Блаже Миневски, новинар, раскажувач и драматург е автор на расказот  „Потфрлување на топката“  што беше избран за најдобар на конкурсот за наградата „Живко Чинго“ кој традиционално...