Ознака: живее

Пописот е мртов, да живее пописот!

Кога една држава или општество не може да го спречи намалувањето на своето население, тогаш нешто е гнило во таа држава или општество. Честопати...

Џамбаски: Македонија е бугарска, од двете страни на границата Деве Баир...

Една нација живее на двете страни од границата Деве Баир, а тоа е бугарската, ова го напиша бугарскиот европратеник, Ангел Џамбаски, посочувајќи дека нема...

Најевтини земји каде што со малку пари може да се живее...

Изборот на достапни места за удобно живеење низ светот е разновиден, така што можете да изберете помеѓу историски градови, тропски оази, како и помали...

Пандемијата го принуди светот да „живее“ на кредит

Покрај здравствената битка, државите во светот на големо почнуваат да спроведуваат серии економски политики за закрепнување од пандемијата. Во тој правец, Германија минатата недела...

Треба да се заслужи за да се живее во „паметен град“?

Навивам за овој проект на градот со целата душа и целото мое срце бидејќи го сакам Скопје. Тука сум родена, тука се родени моите...

Трамп е готов, да живее трампизмот

На овие избори не само што се мобилизираа упорните поддржувачи на Трамп туку се прошири гласачката база, на изненадување на демократите, меѓу жените, белите...

Како да се живее вака?

„Тетовирани души“ е последната пиеса од циклусот „Македонија“ на големиот мајстор на македонскиот театарски реализам Горан Стефановски. Наративот е едноставен, но и комплексен во...

Животот е да се живее

„Ама, за кого и да гласаме, што и да избереме, на крајот не одлучуваме ние туку Америка и Европа! На Калето се избира премиерот....

Оној што постои само во конформизам, во суштина не живее

Кога го прашале Жан Кокто што би понел од својата куќа што гори во пожар, тој рекол дека со себе ќе го земе огнот....

Додека живее јазикот, живее и народот

Јазикот е хранител на еден народ. Додека народот го љуби, си го почитува својот јазик, со него се служи, зборува, пишува, го чува, негува,...