Ознака: живеат

Околу 70 семејства живеат во облаците

На надморска височина помеѓу 2.060 и 2.200 метри, на планината Шара во Грузија, во регионот Сванети, се наоѓа „највисокото“ населено место во Европа. Ушгули е...

Животни – Сопствениците на кучиња живеат подолго

Кучињата се домашни миленици, кои не само што им прават друштво на луѓето туку може и позитивно да влијаат врз нивното здравје. Веќе е...

Децата го отсликаа светот во кој сакаат да живеат

Под мотото „Еден цртеж, 1.000 збора“, минатиот вторник им беа доделени сертификати на голем број млади ликовни творци, кои со своите цртежи, поттикнати од...

Живеат близу центарот, а газат во кал и вода

Во 21 век сѐ уште имаме населби, и тоа близу градот, чии жители немаат асфалтирани улици и немаат атмосферска и фекална канализација. Газат во...

Каде живеат најсреќните луѓе во Европа?

Лани 62 проценти од испитаните граѓани на Европската Унија на возраст од 16 и повеќе години изјавиле дека се среќни цело време, посочуваат резултатите...

Во книгата живеат среќни зборови

НОВИ ИЗДАНИЈА: „Плетенка од праменчиња“ од Милка Минкова Ниту еден збор во оваа книга не е осамен и тажен, секој од нив си има свој...

Половина од гласачите живеат на адреса без број

Демократска Црна Гора предлага граѓаните што ќе гласаат да бидат ослободени од плаќање дел од административните такси Во избирачкиот список на Црна Гора, од вкупно...

Анимирана приказна за волкот и овците што живеат во слога

Комичниот анимиран филм „Кој се плаши од волкот лош 2“ наскоро ќе може да го погледне и домашната публика. Ќе ги видиме на големото...

Повеќе од 80 проценти од младите живеат со родителите

Поради беспарица, младите не можат да се одделат и осамостојат Во Македонија со децении еден од најсериозните проблеми е проблемот со вработувањето - младите...