15.8 C
Skopje
21.9.2021 - 1:14

Ознака: жива

Живата во ОХИС сѐ уште е жива

Елементарната жива однесена со овие отпадни води можеше да истече донекаде по каналот, но поверојатно е да формирала џебови по должината на каналот, затоа...

Нема план за отстранување на живата од ОХИС

Отстранувањето на дел од опасниот отпад од кругот на ОХИС нема да ја намали еколошката закана, бидејќи на тој простор и натаму остануваат други...

По четири години кома почина момчето што беше труено со жива

Дваесет и шестгодишно момче во Германија почина четири години откако изел сендвич во кој неговиот колега ставил жива. Германската новинска агенција ДПА објави дека момчето...