Ознака: жештина

Старите автобуси, сауни на четири тркала

Од ден на ден станува сѐ поневозможно да се користи јавниот градски превоз на кој градот толку многу инсистира. А како да се натераат...

Од жештините пукаат автопатите во Германија

Делови од германски бетонски автопатишта се со пукнатини поради неколкуте денови високи температури. Без инвестиции малку е веројатно тие патишта да издржат влијание на...

Од топлотен бран во Пакистан починале 65 лица

Топлотниот бран, кој претходните три дена го погоди Пакистан, усмрти 65 лица во градот Карачи на југот на земјата, а бројот на жртви би...