Ознака: Жешко време

Акропол затворен за посети поради жешкото време

Најпосетениот антички споменик во светот, атинскиот Акропол, денеска неколку часа остана затворен за посетителите поради исклучителната жештина во грчкиот главен град. Како што беше соопштено,...

Жешкото време непријател на ловџиските кучиња

Ловџијата секогаш треба да носи вода за својот четириножен придружник во ловот и никогаш да не се потпира на природните извори, оти тие можат...