Ознака: женски

Турнирот на кандидатките – најсилниот женски турнир во историјата

Во Казањ се игра најсилниот женски турнир во историјата и со рекорден награден фонд од 200.000 евра. Победничката ќе ја предизвика актуелната и 17-та...

Имаме женски филм, со женски ликови и приказни, што тука е...

Во чест на филмот „Втора шанса“ на режисерката Марија Џиџева, што го отвори 22-то издание на „Скопје филм фестивал“ во Младинскиот културен центар се...