Ознака: жени

Родовиот јаз ги голта платите на жените

Мажите земаат поголеми плати од жените според возраста, стажот и големината на претпријатието, со исклучок на лицата со работен стаж помеѓу 30 и 34...

Германската војска воведува униформи за бремени жени-војници

Германската војска планира да воведе пошироки униформи за бремените жени-војници, објави денеска Министерството за одбрана. Новите униформи ќе бидат воведени од оваа година. - Во моментот...

Жените се поиздржливи војници од мажите

Жените војници можат подобро да ги поднесат воените вежби од своите машки колеги, покажува ново истражување на норвешкиот Институт за безбедност ФФИ. Студијата покажува дека...

Ракометарките победија и се вратија во трка за ЕП 2018

Македонската женска ракометна репрезентација ја оствари првата победа во третата квалификациска група за пласман на Европското првенство (ЕП) годинава во Франција. Во Торшавн е...