Ознака: желки

Истражувањe покажа дека желките преселници не знаат каде одат

Уште од времето на Чарлс Дарвин, биолозите се интересирале за тоа како животните преселници, како што се морските желки, минуваат илјадници милји на патувања...

Додека желките спијат

Морските желки спијат, но нивниот сон се разликува од оној на човекот бидејќи тоа повеќе наликува на состојба на одмор и релаксација. Кога е...

Потврдено: пражелките немале оклоп!

Пражелките се разликувале од денешните желки по многу работи Шкотски и кинески научници утврдиле нови докази според кои пражелките немале оклоп, а од нивните откритија...