-2.2 C
Skopje
24.1.2022 - 12:11

Ознака: желботека

Уставот не е сечија желботека

За жал, македонската практика, за разлика од онаа во Европа и во светот, кога е во прашање посегнувањето по Уставот, е многу различна. Кај...

Политичка желботека и со платите

Зголемувањето на платата не треба да се искористува за политички цели за да се добиваат гласови. Зашто платата не е политичка категорија, туку економска....

Пописот не е политичка желботека

Стравувањата дека никој од политичките субјекти нема да ги признае резултатите од пописот доколку тие не му одговараат, ја отвораат дилемата како да се...