7.9 C
Skopje
4.12.2020 - 21:01

Ознака: желби

Органското производство заглавено меѓу желбите и можностите

Според обработените податоци за 100-отстотното органско земјиште, вклучувајќи пасишта и ливади, може да се забележи дека домашното органско земјоделство со само 0,35 отсто од...

Какви се шансите за остварување на соништата

ПЛАНИРАЊЕ НА ИДНИНАТА ВО МАКЕДОНИЈА И покрај свеста дека крајот на годината не е ниту крај, ниту почеток, туку продолжение на постоењето со сета мудрост...

Членството во ЕУ меѓу желбите и условите

Со потпишувањето на Преспанскиот договор се чинеше дека се отстрани единствената пречка за македонската интеграција во ЕУ и во НАТО. Меѓутоа деновиве покрај пораките...

Искрените роденденски желби и насмевки се најубав подарок

проф. д-р Кирил Темков Порано кај нас не се славеа родендени, туку имендени. Но сега речиси сите го прифативме убавиот обичај на потсетување на денот...

Волшебна елка на желби за децата од згрижувачки семејства

И годинава, традиционално, по десетти пат, Црвениот крст на Скопје го реализира проектот „Волшебна елка на желби“ за децата сместени во згрижувачки семејства. Елката...

Новогодишни желби за брегзит

На маса има документ за развод меѓу Британија и ЕУ, но засега равенката има премногу непознати за да се знае решението. Многу работи се...

Имам желби…

Во моите желби достоинството е животна цел, а од мојот живот упорноста треба да е дел. Посакувам гордо да се исправам еден ден и мојот макотрпен труд да биде награден. Посакувам да...