13.8 C
Skopje
18.10.2021 - 22:42

Ознака: желбите

Како желбите да станат реалност

Голем број луѓе сакаат духовни квалитети како љубезност, простување или мир во светот, но не и лични желби како прекрасен дом или романтична љубов....

Растот на минималната плата меѓу желбите и можностите

Прашавме некои од универзитетските професори дали има простор минималецот да достигне 16 илјади денари, како што предлагаат синдикатите. Експертската јавност има поделени ставови, едни...

Неработната недела помеѓу желбите и потребите

Учесниците во преговорите имаат различни ставови како може да се реши прашањето на (не)работењето во недела. Едни предлагаат да не се менува сегашниот закон,...