Ознака: жед

На човештвото му се заканува жед

На глобално поле, Советот за надворешни работи на ЕУ (ЦФР) предупредува дека постои ризик од недостиг од чиста вода за пиење, а тоа е...

Драматично намалување на водните резерви, ни се закануваат суша и жед

Негрижата и климатските промени земаат данок Од Управата за хидрометеоролошки работи наведуваат дека државата генерално слабо стои со вода, а недостигот од снег во текот...

Вардар ја гаси жедта за успех, втор пат

Во нација жедна за успех, не само во спортот туку во кое било поле, Вардар ја гаси жедта за успех. Прво место е велеуспех,...