14.3 C
Skopje
20.4.2019 - 12:47

Ознака: Жан Моне

„Жан Моне“: Собранието да ги води евроатлантските интеграции

Во Собранието на Република Македонија ќе се формира работна група составена од претставници на политичките партии, за да се поддржат имплементацијата на реформската агенда...

Може ли дијалогот „Жан Моне“ да го игнорира спорот со Грција

Некако под впечатокот на самитот ЕУ - Западен Балкан, што се одржуваше истиот ден во Софија (Бугарија), и очекувањата за предлог-решение за спорот за...

Дијалог „Жан Моне“: Постигната согласност за придвижување на евроинтегративниот процес

Претставниците на парламентарните партии во македонското Собрание на првата средба во рамки на дијалогот „Жан Моне“ одржана во Охрид постигнаа согласност за промоција и...

Џафери: Конструктивни разговори за потребата од дорегулирање на односите во Парламентот

Разговорите во рамки на процесот Жан Моне се одвиваат во контруктивна, работна атмосфера, со консензуален став на учесниците за потребата од регулирање, односно дорегулирање...