Ознака: е-трговија

Ќе се олеснува постапката за мали пратки

­Триесет и шест проценти од македонските граѓани со пристап до интернет вршат онлајн-нарачки. Во земјава има потенцијал за раст на е-трговијата, има услови, законодавството...

Македонците потрошиле над 133 милиони евра на онлајн-шопинг

Македонците во текот на 2018 година стекнуваат сѐ поголема доверба кон е-трговијата и онлајн-нарачките, што може да се забележи од порастот на бројот и...

Потенцијал има, нема развој на е-трговијата

Македонците во првото полугодие од годинава потрошиле 63 милиони евра за онлајн-купување, што претставува пораст во однос на истиот период лани, но, сепак, сѐ...

Македонија подготвена за е-трговија на хартија, но не и во пракса 

На хартија Македононија има одлична подготовка за е-трговија, но во пракса е на претпоследното место од сите европски држави со само 20 проценти онлајн...