4.8 C
Skopje
25.10.2021 - 11:49

Ознака: ефект

Животот покрај вода има терапевтски ефект

Се претпоставува дека до 2050 година две од три лица ќе живеат во градовите. Имајќи предвид дека во градовите има поголем број луѓе што...

Обид Америка да го забави економскиот пад, каков ќе биде ефектот...

Поради економското забавување предизвикано од ширењето на коронавирусот, првпат, од светската финансиска криза во 2008 година, Федералните резерви на САД прават значителен рез, односно...

Каратистите со скромен ефект во Мадрид

Македонските каратисти остварија вкупно три поединечни победи, односно по еднаш на татамите славеа Павлов, Заборски и Мојсовска. Шансите за пласман на ЛОИ во Токио...

Како се унесреќи државата

Можеби индексот на среќата во Македонија никогаш нема да се измери, и нема потреба да се прави тоа, но стремежот кон неа и кон...

Од желбата за допадлива архитектура се занемарува квалитетот

Денес им стана примарна цел на архитектите и на дизјанерите да создадат објект и локација што ќе бидат споделувани на Инстаграм. Дали и колку...