10.3 C
Skopje
13.5.2021 - 2:38

Ознака: ЕУ-фондови

Без иновативност нема конкурентност

ЕУ-фондовите недоволно се искористуваат, пред сѐ, поради комплексните апликации што ги нудат програмите и капацитетот на нашите мали и средни претпријатија Зајакнување на капацитетите на...

Тевдовски во посета на Општина Кисела Вода

Градоначалникот на Општина Кисела Вода Филип Темелковски денеска имаше средба со министерот за финансии Драган Тевдовски. Како што соопшти општина Кисела Вода, на средбата се...

Словенечки искуства за поголемо искористување на средствата од ИПАРД

Македонија до 2020 година има на располагање вкупно 80 милиони евра за земјоделството, од кои 60 милиони европски пари и 20 милиони домашна поддршка Oпштините...