Ознака: еуроконтрол

Со „источна вакцина“ нема на Запад!?

Длабоката поделеност во Европа повторно дојде до израз и при пристапот кон вакцините и вакцинирањето против ковид-19. Од една страна, ЕУ јасно им стави...

Дефект во системот на Еуроконтрол одложува летови во Европа?

Речиси половина авионски летови во Европа може да бидат одложени поради дефект на еден од системите кои го контролираат авионскиот сообраќај. Еуроконтрол соопшти дека речиси...