22.5 C
Skopje
26.8.2019 - 9:52

Ознака: еурокомпозит

Продолжува протестот на вработени од „Еурокомпозит“ пред Владата

Вработените од „Еурокомпозит“ нема да го прекинат протестот пред Владата и покрај одлуката од вчерашната владината седница за линеарна исплата на нивните примања, со...

На вработените во „Еурокомпозит“ линеарно ќе им се исплатат примања

Владата ја задолжи компанијата 11 Октомври – Еурокомпозит од Прилеп да побара позајмица од компаниите во државна сопственост од ЕЛЕМ и од МЕПСО од...

И денеска протести на вработените во „Еурокомпозит“ низ Прилеп

Вработените од прилепски „Еурокомпизит“ не само во Скопје, туку и во Прилеп денеска протестираа одејќи низ прилепските улици. На овој начин тие го изразија...

Вработените во „Еурокомпозит“ ги бараат заостанатите плати пред Владата

Вработените во „Еурокомпозит“ од Прилеп поставија шатори пред Владата, во рамките на протестот со кој бараат конечно решение за фабриката за производство на воена опрема. Тие...

Пред Влада протест на вработени во прилепски „Еурокомпозит“

Вработени во фабриката за производство на воена опрема „Еурокомпозит“ од Прилеп денеска протестираат пред Владата, барајќи спроведување на договореното за решавање на статусот на...

Повторно штрајк на вработените во „Еурокомпозит“

Синдикатот на наменската фабрика и загубар „Еурокомпозит“ го реактивира штрајкот поради неисполнените најави дека ќе се решаваат проблемите и статусот на оваа фирма, беше...

Прекинат штрајкот во „Еурокомпозит“, постигнат договор со Владата

Синдикатот на „Еурокомпозит“ денеска го прекина штрајкот и протестот пред Владата по постигнатиот договор со премиерот Зоран Заев. Според Роберт Богданоски, претседател на синдикатот, по...

Вработените на „Еурокомпозит“ не постигнаа договор со Владата

Вработените во „Еурокомпозит“ кои протестираат пред Владата во Скопје, не постигнале договор со премиерот Зоран Заев на попладневната средба.  Според Роберт Богданоски, претседател на синдикатот...

Протестот на „Еурокомпозит“ во мирување, назначен в.д. директор

Прилепската фабрика „Еурокомпозит“ доби вршител на должноста директор, а синдикатот на компанијата протестите ги стави во мирување до четврток до кога е најавено вработените...

Вработени во „Еурокомпозит“ го блокираа патот Прилеп – Градско

Со тричасовна блокада на патниот правец Прилеп-Градско на излезот од Прилеп, вработените во прилепската наменска фабрика „Еурокомпозит“ и денеска, втор ден по ред, протестираа...