6 C
Skopje
22.1.2019 - 20:23

Ознака: еурокомпозит

Протест на работниците на „Еурокомпозит“

Вработените и работниците прогласени технолошки вишок од прилепски „Еурокомпозит“ денеска протестираа пред фабриката, барајќи решение за нивните проблеми, а најавија и дека во понеделник...

Вработените во „Еурокомпозит“ од утре повторно на протест пред Влада

Вработените воприлепската наменска фабрика „Еурокомпозит“ бараат гаранција за исплата на отпремнините, пари за плата и работа, а за утре најавуваат протест пред Владата во...

Анѓушев: Оваа Влада прави се Еурокомпозит да има стабилно работење

Владата презема сериозни мерки за подобрување на работењето на Еурокомпозит и исполнување на обврските кон вработените. Проблемите во оваа фабрика не се отсега, тие...

Постигнат договор за Еурокомпозит, шаторите се тргаат од пред Владата

Постигнат е договор меѓу вработените од Еурокомпозит и Владата. Ќе им бидат исплатени две плати до петок и ќе се бара решение исто како...

Продолжува протестот на вработени од „Еурокомпозит“ пред Владата

Вработените од „Еурокомпозит“ нема да го прекинат протестот пред Владата и покрај одлуката од вчерашната владината седница за линеарна исплата на нивните примања, со...

На вработените во „Еурокомпозит“ линеарно ќе им се исплатат примања

Владата ја задолжи компанијата 11 Октомври – Еурокомпозит од Прилеп да побара позајмица од компаниите во државна сопственост од ЕЛЕМ и од МЕПСО од...

И денеска протести на вработените во „Еурокомпозит“ низ Прилеп

Вработените од прилепски „Еурокомпизит“ не само во Скопје, туку и во Прилеп денеска протестираа одејќи низ прилепските улици. На овој начин тие го изразија...

Вработените во „Еурокомпозит“ ги бараат заостанатите плати пред Владата

Вработените во „Еурокомпозит“ од Прилеп поставија шатори пред Владата, во рамките на протестот со кој бараат конечно решение за фабриката за производство на воена опрема. Тие...

Пред Влада протест на вработени во прилепски „Еурокомпозит“

Вработени во фабриката за производство на воена опрема „Еурокомпозит“ од Прилеп денеска протестираат пред Владата, барајќи спроведување на договореното за решавање на статусот на...

Повторно штрајк на вработените во „Еурокомпозит“

Синдикатот на наменската фабрика и загубар „Еурокомпозит“ го реактивира штрајкот поради неисполнените најави дека ќе се решаваат проблемите и статусот на оваа фирма, беше...