2.8 C
Skopje
18.1.2022 - 20:31

Ознака: Етичка мисла

Книгите се најсилното средство за споделување на добрината

Етика за млади Има еден другар што никогаш не го изневерува оној што се потпира врз него. Си стои тивко настрана, молчи додека не го...

Човекот со околината е едно

Етика за млади Јас сум суштество. Имам тело и душа. Физичкиот живот го живеам со основите и силите на телото, со неговите потреби и барања....

Најзначајниот дел на целата животна етика е здравствениот!

Етика за млади Најважното во животот, едно од најпосакуваните нешта, е здравјето. Без оглед што сака некој и кон што се стреми, не смее да...

Златните стихови на Питагора се актуелни и денес

проф. д-р Кирил Темков Како на скапоценостите, така времето не им минува ни на позитивните морални идеи и поуки. Некои од нив илјадници години траат,...