11.8 C
Skopje
17.10.2021 - 11:53

Ознака: Етика за млади

Времето не им минува на позитивните морални идеи и поуки

Етика за млади Етичка мисла Луѓето меѓусебно треба да се однесуваат така што од пријателите нема да создаваат непријатели, туку непријателите ќе ги претвораат во пријатели. Питагора,...

Доброто и злото се два пола што не можат да се...

Етика за млади проф. д-р Кирил Темков Основните и суштински зборови во етиката се доброто и злото. Околу нив се врти сѐ. Тие се основа на...

Од обичното посјајно е духовното злато!

Срцето е богатство што не се продава и не се купува - туку се подарува. Гистав Флобер, француски писател Има едно материјално нешто што сите го...

Мерата никому нема да му создаде мака

Луѓето меѓусебно треба да се однесуваат така што од пријателите нема да создаваат непријатели, туку непријателите ќе ги претвораат во пријатели. Старохеленски мудрец Питагора проф. д-р...

Со меѓусебното разбирање сѐ е полесно!

проф. д-р Кирил Темков Јас сум оптимист затоа што знам, верувам дека сѐ може да биде подобро и дека ќе надвладеат добрите луѓе и правилните...