8.8 C
Skopje
17.10.2021 - 8:58

Ознака: Етика за млади

Чувањето на здравјето е првата етичка задача на личноста!

Етика за млади Најважното во животот, едно од најпосакуваните нешта е здравјето. Без оглед што сака некој и кон што се стреми, не смее да...

Добрината е на врвот на човековата пирамида на вредностите

Етика за млади Покрај важните нешта, секогаш има нешто што е поважно и нешто што е најважно. Станува збор за оние нешта што имаат значење...

Смел е оној што не се плаши да направи добро дело

Етика за млади проф. д-р Кирил Темков Колку е подобро кога се покажуваат храброст и решителност отколку страшливост и малодушност! Храброста значи отворено да се реши...

Сe е полесно со меѓусебното разбирање!

Етика за млади проф. д-р Кирил Темков Јас сум оптимист затоа што знам, верувам дека сѐ може да биде подобро и дека ќе надвладеат добрите луѓе...

Првите учители

Етика за млади Луѓето ги слават оние што му се посветиле на добродетелството на образованието на другите. Меѓу нив ги изделуваат и посебно ги одбележуваат...

Смел е оној што не се плаши да постапува добро

Етика за млади Колку е подобро кога се покажуваат храброст и решителност отколку страшливост и малодушност! Храброста значи отворено да се застане да се реши...

Нема поголем двигател на човековото постоење од надежта!

Етика за млади Кога животот на човекот е исполнет, надежта е неговата најголема суштина и најубава страна. Кога во животот некој има проблеми и кога...

Книгите се алатка за одбрана на доброто

Етика за млади проф. д-р Кирил Темков Има еден другар што никогаш не го изневерува оној што се потпира врз него. Си стои тивко настрана, молчи...

Животот е поубав кога имате доверба во луѓето

Етика за млади проф. д-р Кирил Темков Јас сум суштество. Имам тело и душа. Физичкиот живот го живеам со основите и силите на телото, со...

Чувањето на здравјето е нашата прва животна и етичка задача!

Етика за млади проф. д-р Кирил Темков Најважното во животот, едно од најпосакуваните нешта е здравјето. Без оглед што некој сака и кон што се...