-0.2 C
Skopje
29.1.2022 - 1:28

Ознака: Етика за млади

Исус Христос е учител на човештвото

Етика за млади Ние луѓето учиме од исклучителните морални личности чии дела и зборови се квалитетни, етички важни и влијателни. Секој човек треба да го...

Истакни се со добро поведение, а не со лошо!

Етика за млади проф. д-р Кирил Темков Едно дете, живо како и сите други на негова возраст, понекогаш претерува во однесувањето. Премногу вика, не се смирува...

Добрината е на врвот на човековата пирамида на вредностите

Етика за млади проф. д-р Кирил Темков Покрај важните нешта, секогаш има нешто што е поважно и нешто што е најважно. Станува збор за оние нешта...

По правиот пат сигурно и задоволно се движиме!

Етика за млади проф. д-р Кирил Темков Постарите можат да им кажат на помладите дека идеалите тешко се остваруваат. Исто така, тие можат да им...

Ферплејот бара чесна и праведна игра!

Етика за млади И денес, како и пред илјада години, спортот е многу популарен и здрав. Секој што може, би требало активно да се занимава...

Првите учители се наши духовни татковци

Етика за млади проф. д-р Кирил Темков Луѓето ги слават оние што ѝ се посветиле на добродетелта на образованието на другите. Меѓу нив ги изделуваат...

Оптимизмот не носи кон напредок

Етика за млади Јас сум оптимист затоа што знам, верувам дека сѐ може да биде подобро и дека ќе надвладеат добрите луѓе и правилните норми...

Надежта значи правилно животно насочување

Етика за млади Кога животот на човекот е исполнет, надежта е неговата најголема суштина и најубава страна. Кога во животот некој има проблеми и кога...

Смел е оној што не се плаши да прави добро

Етика за млади Колку е подобро кога се покажуваат храброст и решителност, отколку страшливост и малодушност! Храброста значи отворено да се застане во решавање на...

Свети Климент учеше: Тргај се од злото и прави добро!

Етика за млади Основните идеи на етиката се долговечни, тие се јавуваат во разни времиња и кај разни народи. Такви се Десетте Божји заповеди, кои...