Ознака: ета

Лидерот на ЕТА пуштен на условна слобода во Париз

Еден од лидерите на поранешната баскиска сепаратистичка организација ЕТА, познат како Хосу Тернера, денеска во Париз е пуштен на условна слобода, откако пред еден...

Рахој: ЕТА не може да се извлече без казна

Шпанскиот премиер Маријано Рахој денеска изјави дека сепаратистичката организација ЕТА, која вчера објави дека се распушта, не треба да се надева на амнестија за...

ЕТА се самораспушта во мај

Баскиската екстремистичка организација ЕТА на почетокот на следниот месец ќе објави конечно распуштање, јави телевизијата ЕТБ. Во текот на речиси 50 години сепаратистичка кампања, ЕТА...