10.3 C
Skopje
13.5.2021 - 1:16

Ознака: ЕСМ

Сидникатот на АД ЕСМ донираше прехрамбени производи за вработените во ковид-центрите

Синдикатот на АД ЕСМ донираше прехрамбени производи за вработените во ковид-центрите во неколку градови во државата. Вкупно 600 пакети млечни производи беа доставени до...

АД ЕСМ почнува со внатрешно пресметување на цената на јаглерод

АД ЕСМ ја извести Енергетската заедница дека ќе почне со внатрешно пресметување на „цената на јаглерод”, како подготовка на компанијата до воведувањето на задолжителното...

Стабилизиран ископот на јаглен, РЕК „Битола” работи со два блока

АД ЕСМ, Подружница РЕК „Битола” го стави во функција Блок 1 на термоелектраната. Постројката е синхронизирана со електроенергетскиот систем на земјата во текот на...

Обилните врнежи на дожд и снег го отежнаa работењето на РЕК...

Обилните врнежи од дожд и снег во битолскиот регион негативно се одразија врз работата во рудниците на РЕК „Битола“, а со тоа и врз...

Врнежите ги полнат акумулациите, РЕК „Битола“ стабилно произведува струја

Од АД ЕСМ информираат дека акумулациите со кои управува АД ЕСМ интензивно се полнат. Додека на 1 јануари исполнетоста на акумулациите беше на ниво...

Забрзана динамика за реализација на проектите на АД ЕСМ

Денеска во Министерството за транспорт и врски се одржа работна средба меѓу министерот за транспорт и врски Благој Бочварски и генералниот директор на АД...

Донација од 50 илјади евра на АД ЕСМ за модуларните болници...

Три милиони денари, наместо за рекламен материјал, АД ЕСМ ќе ги донира за изградба на модуларните болници во Битола и Кичево. Ваква одлука донесе...

ЕСМ издвои три милиони евра за реконструкција на хидроелектраната „Вруток“

Во хидроелектраната „Вруток“ во рамките на ХЕС Маврово, заврши главниот дел од реконструкцијата за санирање на водостанските шахти. Овој зафат се провлекуваше како неопходност...

Потпишана Спогодба за продолжување на колективниот договор на АД ЕСМ

Генералниот директор на АД ЕСМ, Васко Ковачевски и Претседателот на Синдикалната организација на Државните електрани, Јове Смилевски денеска потпишаа Спогодба за продолжување на важноста...

Ковачевски: ЕСМ работи на исполнување на европските стандарди во енергетиката

Производството и протокот на енергија не смее да запре и покрај отежнатите услови од ковид пандемијата кои може да се влошат во претстојниот период,...