Ознака: Есеј

Со само една реченица, студентка положила испит со сите бодови 

Задолженијата на факултетите честопати ја тестираат снаодливоста на студентите. Но, понекогаш одредени студенти се решаваат на храбри постапки кои би можеле да доведат до...

Есеј за страста (1) (или како е задушена таа кај Македонците)

Можеби ти е чуден насловот на нашата денешна колумна, драг читателу, дека е премногу апстрактен за да се вглоби во денешната актуелна македонска историска...

Есејот и граматиката – најтешки за матурантите

Професорите во училиштата за средно образование одржуваат дополнителна и консултативна настава за учениците што доаѓаат и прашуваат како да го совладаат она што не...