Ознака: епископ антаниски

Хиротонисување на игуменот Партениј во епископ антаниски

Денеска и утре во Бигорски и во „Света Софија“ во Охрид По четврт век како монах и игумен на бигорскиот манастир „Св. Јован Крстител“, за...