Ознака: Енио Мориконе

Ремек-делата на Мориконе ќе останат вечни

Светот жали по веста за смртта на музичкиот гениј, италијанскиот композитор Енио Мориконе кој почина во 91-та година од животот. Во својата кариера тој има...

Почина легендарниот композитор Енио Мориконе

Познатиот италијански композитор Енио Мориконе почина на 91-годишна возраст. Мориконе се смета за еден од највлијателните филмски композитори од доцните 50-ти години. Тој напиша филмски...