Ознака: ЕНЕР

Дури 94 закони не биле објавени на ЕНЕР

Владата го прекршила сопствениот Деловник во декември, бидејќи од усвоени 120 закони, 94 не биле ставени на консултации на Единствениот национален електронски регистар на...

Презентирана надградбата на ЕНЕР

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски на прес- конференција ја претстави надградбата на ЕНЕР. Фокусот е ставен на консултациите со сите засегнати...

Пописот предизвикува нови бранувања

По предлог од Државниот завод за статистика во нацрт-верзијата на Законот за попис се бара да нема прашање за етничката и за верската припадност,...

Се ограничуваат трошоците за брзи кредити до 200 евра

Ќе се намалат високите трошоци за брзите кредити што ги издаваат финансиски друштва и една банка. Со законските измени изработени од Министерството за финансии,...