Ознака: енергија

Сингапур гради пловечки фарми на сончева енергија

Сингапур гради пловечки соларни фарми за борба против климатските промени. Илјадници соларни панели се инсталираат на брегот на Сингапур, со намера оваа земја да даде...

Заев: Повеќе од 30 проценти од произведената енергија е од обновливи...

Триесет проценти од произведената енергија е од обновливи извори на енергија и тука сме блиску до европскиот просек, истакна премиерот Зоран Заев. - Со инвестиции...

Во иднина ќе доминираат ветерната и соларната енергија

Индустриите на ветерна и соларна енергија бележат силен пораст низ светот, додека инфраструктурните проекти се активираат, а државите воведуваат прогресивни цели за јаглеродна неутралност...

Се очекува светската побарувачка на енергија во 2020 година да...

Влијанието на коронавирусот врз побарувачката на енергија во 2020 година ќе биде над седум пати поголемо од влијанието на финансиската криза во 2008 година,...

Во зависност на која скала си таков ти е хоризонтот

Не постои тој момент во кој сликарот знае кога ќе ја открие вистината. Тоа е оној двигател што авторот го тера да оди далеку,...

Домување – Фенгшуи-предмети за позитивна енергија во домот

Еден од најважните аспекти на кинеската филозофија е привлекување на енергијата ки. Тоа придонесува за успех и просперитет во сите области на животот, затоа...

Расте искористувањето на обновливите извори на енергија во земјава

Со инсталирањето системи за искористување на сончевата енергија, значително се намалува потрошувачката на електрична енергија, но придобивката или предноста од реализацијата на овие проекти,...

Шкотска до крајот на годината ќе има 100 отсто енергија од...

Целта на Шкотска е до крајот на 2020 година потребите од електрична енергија за населението и за индустријата целосно да се задоволуваат исклучиво од...

Расте интересот за користење на енергијата од сонцето

Интересот за добивање лиценци за производство на електрична енергија од сонце е навистина голем и е во постојан континуитет, велат од Регулаторната комисија за...

Диета за време на грип

Апетитот и консумирањето храна се нешта што воопшто не ви паѓаат на памет кога вие или некој ваш близок има грип. Сосема е нормално...