Ознака: енергетски сектор

Состојбите во енергетскиот сектор се стабилни, реформите продолжуваат

Реформите во секторот енергетика се спроведуваат со предвидената динамика, напредокот во оваа област е видлив, а Владата и Регулаторната комисија за енергетика ги завршуваат...

Анѓушев: Се отвораат вратите за инвестиции во енергетскиот сектор

Со донесувањето на новиот закон за енергетика на нашата држава широко ѝ се отвораат вратите за нови инвестиции во енергетскиот сектор, особено за производство...