Ознака: енергетски ефикасни

Енергетски ефикасните домови не се секогаш и еколошки

Лоша изведба, неквалитетни, а често и токсични материјали вградени во живеалиштата, со претензија тие да се наречат енергетски ефикасни домови, често резултираат со голем...

Пласирани 450.000 евра преку ГЕФФ за енергетски ефикасни домови

Преку програмата за финансирање енергетска ефикасност ГЕФФ за неколку месеци се пласирани 450.000 евра. Програмата е на Европската банка за обнова и развој е...

Богдановиќ: Наместо барокни ќе поставуваме енергетско-ефикасни фасади

Во општина Центар има голем број постари станбени објекти  кои се изградени  без примена на стандардите за енергетска ефикасност. Градоначалникот Саша Богдановиќ, денеска на...