0.8 C
Skopje
26.10.2021 - 5:34

Ознака: Енергетска заедница

Политиките за користење обновливи извори со поддршка од Секретаријатот на Енергетската...

Премиерот Зоран Заев попладнево го прими директорот на Секретаријатот на Енергетската заедница, Јанез Копач, кој учествуваше и на „Македонскиот енергетски форум 2021“, кој во...

Жалба до Енергетската заедница за фаворизирање на малите хидроелектрани

Еко-свест и ЦЕЕ Бенквоч Нетворк вчера испратија жалба до Енергетската заедница поради Владината уредба за поддршка на производство на електрична енергија од обновливи извори...

Копач: Да се забрзаат подзаконските акти за енергетиката

Македонија има напредок во енергетските реформи и транспонирањето на законодавството на Енергетската заедница со Законот за енергетика, но доцни со подзаконските акти што треба...