6.4 C
Skopje
28.10.2021 - 5:49

Ознака: енергетска ефикасност

Ќе се применуваат европски искуства во услугите за енергетска ефикасност

Mетодите за обезбедување квалитет на услугите за енергетска ефикасност, примерите од соседните земји, како и дискусија за можноста за воведување методи за квалитет на...

Шпаркасе Банка и ЕБОР ја продолжуваат успешната соработка за кредитите за...

Денес, во рамките на Инвестицискиот самит за Западен Балкан во Лондон, Шпаркасе Банка Македонија и Европската банка за обнова и развој потпишаа два договора...

Инвестиции во енергетска ефикасност

Општината Прилеп аплицира за набавка на котларница за гимназијата „Мирче Ацев“, за што беа одобрени 5.400.000 денари, и за 13 инвертори за потребите на...

Граѓаните ќе може да се исклучат од парно ако докажат дека...

Пратеникот Артан Груби предложи амандман на предлог-законот за енергетска ефикасност за допрецизирање на прашањето поврзано со правото на потрошувачот на топлинска енергија да користи...

Соларни панели, нова столарија и печки на пелети за енергетска ефикасност

Министерството спроведува три мерки за енергетска ефикасност и го поттикнува користењето на обновливите извори на енергија, како градење соларни колектори, замена на дрвените прозорци...

Енергетска ефикасност – ако се согласи повеќе од половина зграда

Некои скопски општини се обидуваат да им излезат во пресрет на граѓаните и субвенционираат во енергетска обнова на старите згради преку воспоставувањето партнерски однос...

Со бугарска помош ќе се подобрува енергетската ефикасност

Неопходно е да се промени свеста на граѓаните за уште од најмалата возраст да ја разберат смислата на енергетската ефикасност и на нејзината примена...

Енергетската ефикасност во домовите ги намалува трошоците и до 40 проценти

Примената на енергетската ефикасност во домовите може да ги намали трошоците до 40 проценти, а домаќинствата имаат можност и за заштеда до 20 проценти...

Со законот за енергетска ефикасност ќе се намали потрошувачката на струја

Со предлог-законот за енергетска ефикасност, кој ќе биде усвоен во Владата наредниот месец и пратен до Собранието, го заокружуваме пакетот реформи во енергетскиот сектор....

Студентска конференција за енергетска ефикасност

Повеќе од 90 студенти со свои научни трудови учествуваат на шестата Студентска конференција за енергетска ефикасност и одржлив развој (СКЕЕОР), која се одржува на...