Ознака: енергетика

Можни се негативни ефекти врз јавните финансии

Иако стратегијата го поставува мастришкиот критериум на јавен долг од 60 отсто од БДП како горен лимит на задолжувањето, сепак таквата претпоставка е лабава...

Анѓушев: Конкуренцијата ќе ги поевтини енергентите

Со новиот закон за енергетика, кој е на разгледување пред пратениците во Собранието на Република Македонија, ќе се обезбеди конкурентност во енергетскиот сектор, смета...

Предлог-законот за енергетика предаден на второ читање

Матичната собраниска Комисија за економски прашања на денешната седница го разгледа Предлог-законот за енергетика, во прво читање, и едногласно, со шест гласа „за“ заклучи...

Анѓушев: Обновливите извори се иднината на енергетиката

Иднината на енергетиката е во обновливите извори. Клучниот предизвик е како да се развиваат енергетските капацитети од обновливите извори и притоа да се воспостави...

Македонија лидер во регионот во енергетски реформи

Македонија е рангирана на прво место во регионот во однос на напредокот во исполнување на енергетските реформи, соопшти денеска Министерството за економија, повикувајќи се...

Путин и Ердоган го обележаа почетокот на изградбата на првата нуклеарна...

Претседателите на Турција и Русија, Реџеп Тајип Ердоган и Владимир Путин денеска преку видео конференција го означија стартот на изградбата на првата турска нуклеарна...