-5.2 C
Skopje
24.1.2022 - 5:18

Ознака: Енергенти

Проф. Константин Димитров: Поскапувањето на енергентите беше очекувано, нема опасност за...

Недостигот на електрична енергија и енормниот раст на цените на струјата на светските берзи, според професорот Константин Димитров, делумно можел да биде предвиден во...

Стабилна испорака на енергенти и во време на пандемија

Отпорноста на енергетскиот пазар во време на пандемија, хармонизирањето на европската регулатива со законите од земјите-членки на Енергетската заедница, интеграцијата на енергетските пазари на...

Цените на енергентите ги поскапеа земјоделските производи

Најголем пораст на производствените трошоци во земјоделството Државниот завод за статистика регистрирал кај средствата наменети за енергијата, горивата и мазивата, чија потрошувачка пораснала за...

Бавната гасификација ја урива конкурентноста на компаниите

Високата цена на енергентите е причина поради која индустријата перманентно ја истакнува потребата од зголемување на постојната потрошувачка и во таа насока се залага...

Енергентите и континуираното неконкурентно национално стопанство

Тука се и хидроцентралите, чие производство на електрична енергија во изминативе месеци беше доста високо, но прашање е дали навистина доволно се произведуваше во...