2.6 C
Skopje
29.1.2020 - 10:57

Ознака: емиграција

Јапонија започнува емигрантски експеримент

Во последните години, јапонската влада предводена од Шинзо Абе започна со либерализација на законодавстото за емиграцијата, со  цел зголемување на бројот на странските работници...

Иселувањето пострашно од доселувањето за многу Европејци

Миграцијата доминира во Европската политика уште од мигрантската криза во 2015 година. Но, пред изборите за Европскиот парламент во мај, студијата на Европскиот совет...