Ознака: Ема

Европската агенција за лекови забрзано одлучува за одобрување на лек против...

Европската агенција за лекови (ЕМА) забрзано започна со проценка на апликациите за одобрување и пуштање во промет на лекот дексаметазон, лек што се користи за...

„Бушава азбука“ ни помогна да ја научиме кирилицата

Како го поминуваат летото децата на нашите иселеници - Миа, Ана и Ема Талеви Овие прекрасни мали креативни девојчиња порачуваат летниот распуст да се искористи...

Томе, Ема и Емил со најдобри творби

Оваа година на конкурсот пристигнаа многу творби. Имаше неколку цртежи на зададената тема, но најмногу пристигнаа предмети изработени од материјали што може да се...

Чудните случки со мене и со Ема

Од минатиот број на страниците на „Колибри“ ги објавуваме расказите на седумте учеснички на тукушто завршената работилница за креативно пишување „Остани дете, стани писател“,...