Ознака: Елити

Омразата и (наводната) љубов се само пропагандни алатки на две неспособни...

(Повод: „Сѐ погласни апелите за признавање на Македонците во Бугарија“, од 21.1.2022) „Има збор грд – предавник, цел в стрв се стресувам, избувнувам в пламен,...

Елитите во Белград и во Загреб со пораки за иднината и...

Политичките елити во Србија и во Хрватска се заглавени во непресушната кал на национализмот или шовинизмот, што се покрива со божемен патриотизам и родољубие....

Иванов: И за пропаста на Самуиловата држава се виновни превртливите елити

Претседателот Ѓорге Иванов, обраќањето пред учесниците на првата Национална конференција за византологија и медиевистика, насловена „Самуиловата држава - 1.000 години потоа (1018-2018)“, која вчера...

Елитите го избегнуваат Трамп

Трамп е исклучен од венчавките и од погребите на јавните личности, на кои претседателите често присуствуваат во името на целата нација. За лошиот однос...