5.8 C
Skopje
29.11.2021 - 22:20

Ознака: еликсир

„Еликсир на бесмртноста“ откриен во кинеска гробница

Жолтеникава течност пронајдена во кинеска гробница се верува дека е „еликсир на бесмртноста“. Пиејќи ја оваа течност, благородниците мислеле дека ќе ги направи бесмртни,...

Крушите се вистински еликсир за вашето тело

Крушата е исклучително здраво есенско овошје, кое може да се најде во стотина различни видови. Jадете почесто круши, бидејќи изобилуваат со хранливи материи, кои...