0.6 C
Skopje
18.1.2020 - 22:41

Ознака: Елена Тројанска

Кои се најпосакуваните и најумните жени на антиката?

Ако може да се суди по копиите на Праксителовата скулптура, Афродита била многу убава: сите статуи ја прикажуваат со рамен нос, тркалезна вилица, слатки...