-2 C
Skopje
23.2.2019 - 12:30

Ознака: електроцентрали

Во Србија ќе се градат 800 мали електроцентрали

Сопственикот на мала електроцентрала, по седум години, почнува да остварува чист профит со продажба на струјата по многу повластена цена на државата Додека во Европа...

Нова планска и проектна документација за електроцентрали од обновливи извори

За потребите на Министерството за економија за изградба на електроцентрали од обновливи извори на енергија ќе се изработи соодветна планска и проектна документација.  Информацијата за...

Грчкиот парламент одобри продажба на електроцентралите

Грчкиот парламент изгласа денеска продажба на електроцентрали од Националната електро-компанија и покрај протестите на вработените, кои ја оквалификуваа продажбата како „национален криминал“. Мнозинство пратеници го...