7.8 C
Skopje
16.10.2021 - 8:43

Ознака: електронски отпад

Внимателно со електронскиот отпад

Граѓаните треба да внимаваат каде го фрлаат електричниот и електронскиот отпад, затоа што тој може да содржи опасни отровни или канцерогени супстанции Неодамна општината Центар...

Симптоматично откажување на апарати по истекот на гаранцијата

ЕК веќе најави дека ќе излезе со предлог-закон за забрана на програмирано расипување на уредите, а во тек е истрага за тврдењата за постоење...

Општината Аеродром се ослободи од електронскиот отпад

Општинската администрација на Аеродром се ослободи од старите и дотраени електронски апарати. Одговорните за преземање на електронскиот отпад од здружението „Нула отпад“ од просториите...

Летна акција за собирање електричен и електронски отпад во Ѓорче Петров

Во општина Ѓорче Петров денеска почна летната акција за бесплатно собирање електричен и електронски отпад од домовите. Акцијата се спроведува во соработка со друштвото...